Actie Harry Spans

bookmark_border Actueel
storefront

Harry Spans is Musketier en LIFE partner bij 4M en heeft inmiddels zelf twee transporten gereden naar deze voorstad van Kiev. Na deze indrukwekkende reizen heeft Harry een actie opgezet om geld in te inzamelen om meer vrachtwagens vol met eten en goederen, wat zo hard nodig is, naar Oekraïne te kunnen gaan brengen;

In januari 2023 wordt er door een team vanuit Nieuwleusen een humanitair transport verzorgd.

Een vrachtauto vol met eten en goederen rijdt dan naar een uitgiftepunt in Oekraïne, waarschijnlijk Irpin.

Irpin is één van de voorsteden van Kiev. Aan het begin van de oorlog is de stad zwaar getroffen door oorlogsgeweld. Veel huizen zijn verwoest of zo zwaar getroffen dat ze onbewoonbaar zijn geworden. Gezinnen zijn verscheurd. Er is veel verdriet, pijn en wanhoop.

De goederen die we brengen worden uitgedeeld op de plek waar het kan, veilig en waar het nodig is. Zo mogelijk wordt het verder naar het front gebracht.

Inmiddels heb ik twee transporten gereden. Een prachtige ervaring en wat is het belangrijk dat dit gebeurt. Er zijn al meer dan 100 vrachtauto's die kant op gegaan.

Er zijn ook vrijwilligers die daar een week verblijven om te helpen met goederen uitdelen. Ze luisteren naar de verhalen van mensen en daardoor kunnen ze de mensen ook bemoedigen. Wat zijn de Oekrainers blij met deze hulp! Er wordt ook veel praktisch werk verricht. Enkele huizen zijn weer bewoonbaar gemaakt, er zijn Tiny houses geplaatst en is er veel puin geruimd. (Als je ook mee wilt - en zo een onvergetelijke ervaring op gaat doen - meld je dan bij mij).

  • We werken met dit project samen met 4M en CRR (Christian Refugee Reliëf). Ook is er een samenwerking met de Irpin Bible Church, dat is een kerk die door de lokale overheid is aangewezen om als rode kruis te fungeren. Zij regelen een groot deel van de hulpstromen in deze regio.

Met uw steun bekostigen we de brandstof van de vrachtwagen, kopen we voedsel in of worden er bouwmaterialen (zoals aggregaten) of een Tiny house aangeschaft.

  • Bekijk hier een animatie van ons tweede transport naar Irpin, Kiev.
  • Als je nog twijfelt over je donatie, neem dan even de moeite om naar deze video te kijken die gaat over het uitdelen van de goederen die wij hebben gebracht.