Crisisopvang Oekraïense vluchtelingen

bookmark_border Afgerond
storefront

We vinden het ontzettend mooi dat we sinds het begin van de oorlog in Oekraïne zoveel Musketiers (en anderen) aan een veilige plek hebben kunnen helpen. Doordat veel 4M gezinnen hun huis en hart direct openstelden konden we snel de opvang bieden die nodig was, vooral toen er nog geen opvang geregeld was door de instanties in Nederland. De vluchtelingenstroom is inmiddels in een nieuwe fase gekomen.

De urgentie vanuit 4M Oekraïne neemt af, we zien dat veel mensen zelf opvang regelen, in andere landen verblijven of dat ze weer terugkeren naar Oekraïne. Om de zorg voor Oekraïense vluchtelingen ook op lange termijn zo goed mogelijk voor hen te laten verlopen, hebben we besloten om de opvang vanaf heden zoveel mogelijk te laten verlopen via de officiële procedures bij de daarvoor aangewezen organisaties. De organisatie en instantie zijn hier nu klaar voor en goed ingericht ook voor de langere termijn. De aanmeldingen hiervoor gaan via TakeCareBnB.

We zijn enorm dankbaar voor alle betrokkenheid en bereidheid in het 4M netwerk om er te zijn voor anderen in nood. Dat betekent veel. Mocht je alsnog graag iemand willen opvangen dan raden we je aan om je aan te melden als gastgezin via TakecareBnB. Wil je graag buddy(gezin) worden van een gezin of praktische hulp bieden bij de opvang van de Oekraïense vluchtelingen kun je dat aangeven via 4m.vooroekraine.nl.

Deze actie is afgerond.