Opvang Vluchtelingen

Vluchtelingen vinden onderdak

schedule 4 maart 2022
bookmark_border Opvang
create

We vangen in het netwerk van 4M inmiddels daadwerkelijk een aantal 4M broeders met hun familie en vrienden op. En hebben we diverse vluchtelingen geholpen die uiteindelijk via andere contacten zoals familie en vrienden onderdak hebben gevonden.

Mooi om te delen dat er inmiddels al honderden slaapplaatsen zijn aangeboden vanuit het 4M netwerk in Nederland om onze vrienden van 4M Oekraïne op te kunnen vangen.

We weten dat er meerdere gezinnen en groepen onderweg zijn en dat er steeds meer mensen richting NL komen. Wanneer deze mensen Nederland daadwerkelijk bereiken blijft lastig in te schatten, omdat onderweg veel oponthoud is door een tekort aan benzine op veel plaatsen en de vervoersmogelijkheden via bijvoorbeeld de trein, die erg lastig en onzeker zijn.

Momenteel zijn we het enorme aanbod aan het structureren en bereiden we ons zo goed mogelijk voor op de grote stroom vluchtelingen die verwacht wordt uit Oekraïne. We merken dat steeds meer mensen en organisaties ons weten te vinden. Mooi om zowel met elkaar vanuit het krachtige netwerk van 4M, als met verschillende organisaties om ons heen de handen ineen te slaan om zoveel mogelijk vluchtelingen op een goede manier op te vangen.